MEDNARODNI USPEHI 10-LETNEGA MARKA POGAČARJA V BADMINTONU

Mark Pogačar, učenec naše šole, ki obiskuje 5. razred, je lansko leto pričel z intenzivnejšimi

treningi, saj je želel izboljšati svoje rezultate. Starši so ugodili njegovi želji, zato se je pričel udeleževati dodatnih treh treningov na teden pri starejši skupini.

Že v lanskem šolskem letu je Marko stal na stopničkah na državnih prvenstvih in si pridobil naziv kategoriziranega športnika, letos pa je svoje uspehe nadaljeval na mednarodni ravni. Čeprav je Mark zadržan v razglašanju svojih uspehov, je privoli v kratek intervju, v katerem lahko izvemo nekaj podrobnosti o mednarodnem turnirju v Bialystoku na Poljskem.

Turnir je trajal od 10. do 12.11. po sistemu izpadanja (za poraženca se tekmovanje zaključi). Udeleženih je bilo 219 igralcev iz 12 držav (poleg predstavnikov Poljske, Češke, Slovaške, Litve, Latvije, Katarja, Ukrajine, Estonije, Indije, Anglije, Maldivov) in med njimi Mark kot edini slovenski predstavnik.

Tekmovanje je potekalo v 4 starostnih kategorijah (do 9, 11, 13 in 15 let). Mark je nastopal v kategoriji do 11 let). Z družino so prepotovali 1300 km v eno smer. Potovanje na turnir so združili z ogledom čudovitega živalskega vrta v Lodžu in ogledom Varšave, od koder so prevozili še 210 km do Bialystoka, kjer je Mark v popoldanskih urah pričel s tekmovanjem.

Najprej si je v svoji skupini izboril mesto v šestnajsterici. Naslednji dan, v soboto, 11. 11. 2023, si je z zmagami priboril četrtfinale in v nedeljo nadaljeval tekmovanje v polfinalu in si priboril tretje mesto.

Na uspeh so poleg Marka in njegove družine ponosni tudi njegovi sošolci. Ko so preko elektronskega sporočila izvedeli, kako uspešen je bil, so mu takoj odgovorili z navijaško fotografijo.

Marku še enkrat čestitamo in mu želimo vztrajno, pogumno in uspešno športno pot!

5. c z učiteljico Kristino