Predpraznično dogajanje v 2. d

OKRAŠEVANJE KOZARCEV

V 2. d-razredu smo okraševali steklene kozarce. Najprej smo izstrigli motiv. Potem smo kozarec namazali z lepilom in ga polepili s prtički. Potem smo ga spet premazali z lepilom. Midva sva ga okrasila s snežaki.

Sofija in Žan V.

SLANI OKRASKI

Najprej smo zamesili slano testo. Potem smo ga zgnetli in razvaljali. Potem smo z modelčki oblikovali okraske. Nekatere smo pobarvali z barvo. Obesili smo jih na smreko.

Nadia in Luka

VOŠČILNICA IN VOŠČILO

Učili smo se, kaj je voščilo in kaj voščilnica. Voščilo je to, kar je napisano v voščilnici. Obstaja več vrst voščilnic, na primer za materinski dan, novo leto in rojstni dan. Narejene so iz kartona in okrašene, notri pa piše voščilo, katerega datuma in iz katerega kraja so in še podpis.

Mi smo najprej izmerili list. Potem smo napisali voščilo in list prilepili. Pripravili smo trakce za smreko in jih nalepili na prvo stran. Naše voščilnico so zelo čedne.

Klara, Zala in Ian

IZDELAVA PIŠKOTOV

Delali smo kakavove piškote, cimetove piškote, čokoladne kukije, krhke maslene piškote in lešnikove piškote s pomarančo.

Vsak je prinesel svoj najljubši modelček. Potem smo šli v gospodinjsko učilnico. Najprej smo dali skupaj mokre sestavine. Potem smo dali skupaj še suhe sestavine. Nato smo počasi stresali moko v testo. Zgnetli smo ga in zvaljali. Odtisnili smo svoje modelčke. Piškote smo spekli. Vsak je enega pojedel. Bili so zelo dobri.

Sofia, Lara in Daris