Počitnice, kako vas imamo radi!

Prvomajske počitnice so počitnice, ki trajajo od konca aprila do začetka maja. Letos so trajale od 26.4. do 2.5. Med temi počitnicami vsako leto obeležimo dan upora proti okupatorju in praznik dela. Z družino smo se odpravili v Lignano Sabbiadoro in si med tem ogledali še male Benetke. 1. maja pa smo, tako kot vsako leto, pripravili družinski piknik.
Prvomajske počitnice se mi zdijo zelo zabavna stvar, saj imamo čas za družino, prijatelje, počitek, šport, učenje … Menim, da smo imeli tudi kar srečo z vremenom.

Lina

Jaz sem svoje počitnice preživela v Bosni. Bilo je res zabavno, saj sem jih preživela s sorodniki.  V soboto sem prišla, kjer sem bila nekoč doma, in bila sem zelo srečna. Ves teden smo se pripravljali na naš praznik. Pripravljali smo hrano. Oči je bil pekel prašička, jaz, babi in soseda smo pripravljale sarmo. Moja druga babica, sestra od moje mami so naredile sladice. Hrane smo imeli res veliko, saj se praznuje tri dni. Prvi večer smo ostali do enih zjutraj. Drugi dan smo ostali do desetih in tretji dan do enajstih. Osmega smo se vrnili v Slovenijo. Bila sem zelo žalostna, ampak sem vedela, da se bomo v Bosno vrnili čez 10 dni.

                                                                                                                                                      Suzana

Majske počitnice mi pomenijo sproščanje, počitek in druženje s prijatelji. Med počitnicami sem šel na kres in veliko kolesaril. Nisem šel na počitnice, saj sem imel nogometne treninge. Meni je  bil najbolj všeč kres, saj sem se zabaval in se imel lepo.
Komaj čakam na poletne počitnice.

                                                                                                                                                   Janik

Majske počitnice so obdobje, v katerem je čas za zabavo, adrenalin, počitek od šole ter mnogo več. Tudi sam sem počel podobne stvari, kot so vožnja s kolesom po gorah, plezanje v plezališčih na Hrvaškem, kopanje, druženje s prijatelji in še vsega polnega. Bilo mi je lepo in upam, da se bo če ponovilo.

Matjaž

Prvomajske počitnice so  mi bile všeč, ker smo se lahko odpočili od šole. Nismo se učili za pisna ocenjevanja, ustna spraševanja ali preverjanja. Jaz sem jih preživela večinoma zunaj, kjer sem družila s prijatelji. Med prvomajskimi počitnicami sem imela veliko časa, da preberem kakšno knjigo, pogledam film ali se odpravim na kakšen izlet. Menim, da so  bile prvomajske počitnice  dober čas za druženje z družino ali prijatelji in sorodniki.

                                                                                                                                                                     Martina

Prvomajske počitnice se mi zdijo vsako leto krajše. Zelo hitro minevajo. Vseeno pa sem vesela, da trajajo vsaj nekaj dni, saj vsak odmor od šole zelo koristi. Letošnje prvomajske počitnice sem
preživela na morju, kjer smo stanovali v čisto novih glamping hiškah. Bilo je zabavno, saj je bilo malo drugače kot ponavadi. Počitnice so zelo zabavne, razen ko se moramo učiti. Meni je všeč, da imamo nekaj prostega časa, da se ne obremenjujemo s šolo in ocenami.

Veni