Ponovno v šolo

Z 18. 5. so se za učence prve triade ponovno odprla šolska vrata. Človek bi pomislil, da so imeli nekateri učenci dvakrat v letu 1. september oz. 1. šolski dan. Enako se je zgodilo za devetošolce, le da to ti šolske klopi zasedli teden dni pozneje. No, šalo na stran. Pa poglejmo, kaj si o tem mislijo.

Tretješolec Jan je Tiji odgovoril na naslednja vprašanja:

Ali si si želel vrniti v šolo? Zakaj da/ne?
Sem si, to pa zato, ker mi je bilo doma dolgčas in ker doma nisem imel takšne razlage kot v šoli.

 Kako se ob tem počutiš?
Zelo v redu, vesel sem in ni me strah, da bi se okužil.

Kako je potekal tvoj šolski dan? Ali je bilo težko slediti vsem pravilom?
Pogovarjali smo se, kaj smo delali med karanteno, učitelji so se izmenjavali na 2 uri. V razredu pa nas je 13.

Kaj bi sporočil vsem, ki niso v šoli?
Upam, da se čim prej vrnete v šolo. V šoli pouk poteka skoraj enako, kot bi sicer.

Doma  mi je bolj všeč, ker se je tako bolj zabavno učiti. Se pa veselim videti svoje prijatelje.
Prvi šolski dan smo bili  v drugi učilnici in samo ena izmed naših učiteljic je bila z nami. Na pravila sem se že privadila.
Vsi, ki ne hodite v šolo, vam želim, da uživate doma!
                                                                                                                                          Živa
 Devetošolci so povedali: 

Z vrnitvijo v šolo se strinjam, saj smo le zadnje leto na šoli in se vsi želimo lepo posloviti.  Mislila sem, da bomo pri pouku skupaj po razredih in da gibanje ne bomo imeli tako omejeno, a moramo spoštovati ukrepe in se jih držati, da bo vse potekalo v najlepšem redu.
Vsi tisti, ki ne gredo v šole, naj se doma učijo sproti, saj bodo imeli drugače veliko za nadoknaditi, ko septembra pridejo v šolo.

Zala

Po pravici povedano si v šolo nisem želela. Ne zato, ker ne bi želela še zadnjič videti svoje sošolce,  ali pa končati 9. razred normalno, ampak zato, ker mi že misel na šolo povzroča velik stres, sploh pa ker smo že tako dolgo doma.

Malce me je strah, kako bo vse spet lahko ‘normalno’, ker še ne vem, kako naj bi vse izgledalo. V skupini ne bo nobenih mojih prijateljic, sedeli bomo sami v klopeh, in v isti učilnici bomo ves čas. Tolažim se, da ni nič tako hudega, saj imamo le še tri tedne šole.

Vsem, ki niso v tem času v šoli, sporočam, da naj naredijo vso snov, če je še niso naredili in naj se dobro naučijo, saj predvidevam, da učitelji ne bodo ponavljali te snovi.

Nena

To se mi zdi poraba časa, ker bomo več dni porabili za to, da se navadimo na urnik ter da se dogovorimo, kako bo vse potekalo. Po drugi strani pa je vrnitev dobra ideja, saj mi je doma že dolgčas in učitelje lahko vprašam, če česa ne razumem.
Vsi, ki niso v šoli, naj naredijo vse, kar morajo, saj bodo to potrebovali za naprej.

Neli

Veselim se vrnitve v šolo, saj pogrešam svoje prijateljice in nekatere učitelje. Počutim se super, saj se mi vrnitev v šolske klopi zdi zelo zanimiva izkušnja.
Zdi se mi, da bodo pravila res stroga. Mislim, da bo dobro za naše spremljanje pouka, a me je strah, da bodo učitelji od nas zahtevali veliko ocen.
Vsem, ki so doma, želim srečo pri učenju. Sem pa malo ljubosumna, saj vi boste lahko šli v Bosno ter imeli normalno valeto.

Aneja

Vrnitev v šolo mi ni všeč, ker sem se več naučila doma in bolje delala samostojno.
Moti me, da se sedaj vračamo v šolske klopi, saj mislim, da virus še vedno ogroža naše zdravje. Zdi se mi, da bi brez kakršnih koli problemov snov zadnjih tednov lahko  obdelali doma.

Irinea

V šolo si želim vrniti, zaradi prijateljev in ker je to zadnje leto, ko se bomo skupaj. Vesela sem, da se vračamo v šolo, čeprav je bilo doma tudi lepo.Moji šolski dnevi so potekali brez težav in vmes sem lahko imela odmor. Komaj čakam, da vidim sošolce.
 Sara
Zelo sem vesela, da se vračamo v šolo. Delo doma mi je bilo všeč, a mi je lažje delati v šoli zato sem vesela, da gremo nazaj. Moji šolski dnevi so potekali gladko.
Rebeka

Mnenje dijakinje 4. letnika:

Pouka se nisem udeležila v živo, ker udeležba ni bila obvezna in sem mnenja, da se sama doma lahko veliko bolje pripravim na prihajajočo maturo. Seveda pa mi ni vseeno, da se je to ravno zgodilo v tem trenutku ko zaključujem srednjo šolo.