Več kot sto prvošolcev prestopilo prag naše šole

 

V ponedeljek, 3. 9. 2018, so se skozi šolska vrata OŠ Preserje pri Radomljah novim dogodivščinam naproti podali kar 104-je prvošolčki. Nekateri med njimi so bili veseli, da ponovno vidijo svoje vrtčevske prijatelje, drugi v pričakovanju novih sošolcev in učiteljev, na licih posameznikov pa je bilo zaznati tudi kanček zaskrbljenosti.

Za uvodni sproščen pričetek tega pomembnega dne sta poskrbeli Julija Golob na klavirju in Polona Rakar na violini. Slavnostni prihod prvošolčkov pa je bil nagrajen z bučnim aplavzom in prireditev se je lahko pričela. Učenke 9. a- razreda, Julija, Aja, Nuša, Mirjam in Polona, so podoživljale svoj prvi šolski dan ter  podelila svoja občutja in spomine. Bodočim prvošolčkom so zaželele veliko novih prijateljev. Učenci 4. razreda  so jim zaigrali gledališko predstavo Uporabi besede in ne pesti. Prvošolčkom so tako sporočili, da spore rešujejo na povezovalen način, s pogovorom in ne z nasiljem.

S prijaznimi besedami so jih v njihovo prvo šolsko leto pospremili še ravnateljica Ana Nuša Kern, podžupanja Renata Kosec ter hrošček Simon. Prvošolčki so ob koncu prireditve odšli v razrede skupaj s svojimi učitelji, kjer so preživeli prve skupne ure, se spoznali in posladkali. Starši so medtem časom poslušali predavanje ravnateljice o teorije izbire dr. Williama Glasserja.

Ob poldnevu so se starši in njihovi prvošolčki ponovno srečali in si izmenjali nova lepa doživetja. Želimo jim, da bi jih bilo v tem in vseh naslednjih letih še veliko.

Erin Gabrijel, Tina Verbančič