10. obletnica GLASSERJEVE KAKOVOSTNE ŠOLE – edine v Evropi

V soboto, 29. 9. 2018, smo praznovali 10. obletnico GKŠ. Imeli smo dve prireditvi, in sicer za razredno in predmetno stopnjo. V četrtek, 4. 10., pa še za starše. Prireditev je sestavljalo osem zanimivih, domiselnih in s povezovalnimi navadami povezanih točk.

Najprej so na oder prišle devetošolke, ki so uprizorile odlomek iz muzikala Annie pod mentorstvom Saše O. Nosan in Alenke Kavke.

Na šoli ima poezija posebno mesto, predlani smo namreč izdali dvojezično pesniško zbirko Od malega nagaja, pesem z nami raja. Iz te zbirke so točko pod taktirko Jasmine Pogačnik devetošolke zaigrale, zapele in uprizorile poetični duh.

Ker pa je za devetošolce Plesni venček ena najpomembnejših prireditev, nismo mogli niti mimo plesa. Seveda je, kot skoraj vsako leto doslej, za to poskrbela Saša Kosten Zabret. S humorno pesmico o povabilu na ples pa je gledalce nasmejal učenec Jan Žnidarič Zoubek.

Učitelji so v gledališki igri Vsak učenec je lahko uspešen poudarili, kako pomembno je sodelovanje in sprejemanje. S to predstavo so se pokazali tudi na Lojkovih dnevih, za uspešno odigrano in smiselno celoto pa sta poskrbeli Mateja Jerina in Tina Verbančič.

Ko smo na odru zagledali učitelja Domjaniča s kitaro v roki, smo vedeli, da bo točka Sapramiška nekaj posebnega. Mentorica Tanja Kastelic je poskrbela, da smo se spomnili tudi na gledališko dejavnost, ki je na šoli močno razvejana.

Pri gledališkem klubi so učenci z mentorico Natašo Cotman pripravili ganljivo točko Otroci sonca, ki je opozorila na številne razlike med otroki sveta.

Slavnostni dogodek, s katerim smo počastili obletnico, se je zaključil z Ježkovo pesmijo Prižgimo luč ter šolskim zborom učiteljev in učencev, ki jih je na kitari spremljala mamica enega učenca.

Prireditev je bila kljub dolžini nekaj posebnega; vse točke so dosegle namen in se zapisale v spomine gledalcev. Verjamemo, da bomo v takšnem duhu in zanosu nadaljevali tudi v prihodnosti.

Marjetka Rakar

 Slikovni utrinki s slavnostne prireditve ob 10. obletnici GKŠ