Kratkočasnice

Učenka 3. razreda, Ema Šetina Slabe, je prava mala pisateljica. Šolsko leto se še dobro začelo ni, ona pa je napisala že cel kup prisrčnih zgodbic, ob katerih bralcu zaigra srce.

Pa prijetno branje!

Popotovanje vejice

Drevo je imelo veliko vejic. Maček je skočil in eno vejico odlomil. Janček je prijel vejico in jo uporabil za jambor na ladjici. Ladjico je spustil po potočku. Na sredi poti je ladjica potonila, vejica pa je odplavala do širnega morja.


MUHA ŠTEFKA

Štefka je priletela v Anino sobo. Sedla je na kavč v Barbi hiši. Potem je zletela v Barbi kuhinjo in si pripravila makarone. Štefka je zletela Ani na nos in muhino življenje se je končalo.

ČEBELA IN ČMRLJ

Živela je čebela Bela. Imela je prijatelja čmrlja Čarlija. Čarli jo je povabil v kino. Bela je Čarlija povabila na gozdne sadeže z nektarjem. Poročila sta se in dobila malega Poldija.

MIKA

Muca Mika živi pri nas že dvajset let. Ima črno dlako, dolge brke in slabe zobe. Je mehko hrano iz vrečke. Pozimi spi v hiši, poleti pa zunaj. Imamo jo radi.

KOBILICA MILICA

Milica živi na travniku. Dom ima pod zemljo. Njen sosed je krt Črt. Milica rada poje in Črt tega ne mara. Krt se odseli in priseli se muren. Zdaj skupaj pojeta in godeta.

OSA LIZA

Liza je imela dobro prijateljico Ano. Skupaj sta naredili osir. Vanj sta izlegli jajčeca. Ko so se izlegle osice, sta jih naučili letati in iskati hrano.

TRIJE ŽELODKI

Jani, Ferdi in Luka so rastli na hrastu. Zapihal je veter in padli so na tla. Zrastle so jim noge in tekli so do kmetije. Vse tri je pojedel debeli pujs.

KOMAR PIKEC

V soboto je priletel Pikec. Videl je punčko iz cunj. Sedel je na njeno nogo. Potem je pičil, a ni pritekla kri. Slabe volje je zletel stran.