Gorniški športni dan

V torek, 11. 9. 2018, smo se učenci sedmih, osmih in devetih razredov odpravili na gorniški športni dan, ki sta ga za nas organizirala učitelja športa, Žiga Lah in Tomaž Pajnič.

7. razredi smo se odpravili na Zasavsko Sveto goro, osmo- in devetošolci so pohajkovali po Veliki planini, najbolj vzdržljivi pa so se podali na Kamniško sedlo.

Sedmošolci smo se zbrali ob 7.30 na šolskem dvorišču, ob 7.45 pa smo odrinili. Z avtobusom smo se vozili okoli 45 minut. Ko smo prispeli v Vače, smo pojedli malico in se odpravili proti Zasavski Sveti gori. Pot je bila dolga in naporna. Ko smo prispeli na vrh, smo se posedli za mize, pojedli ostalo jedačo in popili sok. Po končani pojedini in zasluženem počitku smo se začeli spuščati v dolino. Na koncu spusta smo si ogledali vaško situlo, enega najstarejših slovenskih simbolov iz obdobja na prehodu iz 6. v 5. stoletje pred našim štetjem.

Po končanem športnem dnevu smo bili vsi veseli, da smo srečno prispeli in da smo si končno lahko odpočili, bili smo namreč zelo utrujeni.

Učenci osmih in devetih razredov smo se na pot odpravili okoli osme ure zjutraj. Vsi zaspani smo izstopili iz avtobusa na parkirišču pod Veliko planino. Z veliko motivacije smo se odpravili proti vrhu. Vedno višje smo hodili, vedno lepša je bila narava. Po dobri uri hoje se je temen gozd končno odprl v prelepo, svetlo zeleno jaso. Čez nekaj trenutkov smo prispeli na našo zadnjo postojanko, to je bil Zeleni rob. Tam smo ostali dovolj dolgo, da smo si odpočili ter se odžejali. Vsi utrujeni in izčrpani smo se odpravili nazaj proti dolini. Končno smo bili na začetku naše poti. Avtobusi so nas čakali, mi pa smo se vsi veseli končno lahko usedli in se odpeljali proti šoli.

Športni dan je bil naporen, ampak hkrati lep izlet. Videli in doživeli smo veliko čudovitih stvari.

Erin Gabriel, Tjaša Grašič, Marjetka Rakar, Jan Zoubek Žnidarič