Pohorje – ŠVN

Na Pohorje smo se odpravili v ponedeljek, 16. 4. 2018. Vožnja je trajala približno dve uri. Ko smo prišli na Pohorje v hotel Tisa, so nam učitelji dodelili sobe in nam povedali najpomembnejša pravila. 

Najprej smo imeli eno uro, da smo se razpakirali. Potem smo se razdelili v 6 skupin, se zbrali, si najprej izbrali ime skupine ter si postavili pravila skupine. Potem je sledilo kosilo in po kosilu počitek oz. prosti čas.  Predavanje, kako je potekala ŠVN na Pohorju lansko leto, je bilo zanimivo, zato smo ga vsi budno spremljali. Pred večerjo smo imeli športne igre zunaj na igrišču. Ko smo končali s športnimi igrami, je sledila večerja. Po večerji smo odšli v sobe in se pripravili za spanje.

Drugi dan zjutraj, ko smo vstali, smo odšli najprej na zajtrk. V sredo dopoldne smo se odpravili na 6-urni pohod, in sicer smo šli pogledat slap in razgledni stolp. Popoldan smo imeli delavnice, in sicer: lesno, varilsko , računalniško in šiviljsko. Pri lesni delavnici smo izdelovali lesene okvirje, varilci smo naredili obešalnike za orodje, računalničarji so izdelovali spletno stran in pri šiviljski delavnici so večinoma dekleta izdelovale žepke za telefone. V sredo smo imeli predavanje o zvezdah in potem pohod z baklami, kdor je želel.

V četrtek po zajtrku smo spakirali in pospravili, potem so odšli učitelji preveriti sobe in  že smo se odpravili proti domu.

V ŠVN smo se imeli lepo, predvsem smo uživali v naravi in ročnih spretnostih.

Matic Grašič