ŠPORTNA SOBOTA

Kaj se vsako leto dogaja na naši šoli predzadnjo soboto v maju? Športna sobota seveda! 19. 5. 2018 je potekala že 21. športna sobota.

Vse skupaj se je začelo ob 7.50 s športnim ogrevanjem. Izbirali smo lahko med plesom, odbojko in košarko. Ob 8.30 so morali učenci 8. c-razreda sodelovati pri teku s tretješolci. Lahko smo se preizkusili v atletiki. Ves dan smo se lahko pozabavali z igro odbojke, ki je bila v veliki telovadnici. Na zunanjem igrišču pa so učenci lahko igrali nogomet. Če pa učence ni zanimala ne odbojka ne nogomet, so imeli na voljo  košarko. Pred starim vhodom v šolo smo lahko našli gasilce. Za najmlajše pa je bil na voljo tudi napihljiv grad. Otroci so se lahko podružili s svojimi starši v igri kriketa ali v družinskem teku okrog šole. Navdušenci nad borilnimi veščinami so se lahko preizkusili v judu, karateju, tisti bolj mirni pa so lahko izbrali namizni tenis, tai qi , jogo ali qi gong. To je samo nekaj delavnic, ki so bile na voljo. Bilo je še veliko več športnih delavnic in stojnic, ki so ponujale različno hrano in pijačo. Vse pa so bile kreativne in zanimive.

In kako je Športno soboto videla ena izmed učenk?

V soboto, 19. 5., smo na naši šoli obeležili športno soboto. Tudi sama sem se je udeležila. Bila je zelo zanimiva, saj je bilo pripravljenih veliko stojnic, srečelov, kolo sreče …

Plačevali smo z našo šolsko denarno enoto, imenovano športki – žetoni, z logotipom naše šole. Za vse je veljalo pravilo: 1 ŠPORTKO = 1 EVRO.  Učenci smo se udeležili jutranje telovadbe, ki nas je pošteno zbudila. Zjutraj sta bili prvi dejavnosti menjanje žetonov in jutranji tek, ki sta že tradicionalni. Tekli so vsi učenci. Sama obiskujem sedmi razred, zato sem se pridružila učencem 2. razreda. Tek okoli šole ni bil naporen. Lahko si se pogovarjal s svojim prijatelji in spodbujal otroke okoli sebe.

Na vrsti je bil sprehod od stojnice do stojnice. V naših »trgovinicah« so se znašli mlajši in starejši kupci. Ogledali smo si predstavitev različnih športov in jih tudi sami preizkusili. Zaužili smo tudi kulinarične dobrote, kupili domače jagode, jajca, mleko …

Menim, da je naša šola zopet dokazala, da delovna sobota ni nujno dolgočasna in kako dobri organizatorji so.

Neža Novak, Nika Iskra, Mirjam Kostanjšek