Odštekani klasiki – dobrodelni prireditvi

V torek, 24. 4. 2018, in sredo, 25. 4. 2018, smo na naši šoli izvedli dve uspešni dobrodelni prireditvi, ki bosta še dolgo odmevali tako v srcih nastopajočih kot v srcih obiskovalcev. Ob vhodu je starše, babice, dedke, tete, strice brate, sestre in še koga pričakala škatla, namenjena prostovoljnim prispevkom. Ves zbrani denar je namreč obogatil šolski sklad, ki nam, učencem, velikokrat priskoči na pomoč; nam omogoča kakovostne vsebine, tabore, ŠVN in podobno. Letošnji naslov prireditve »Odštekani klasiki« je napovedoval zasuk v drugo smer, kot smo je bili navajeni. Pred nami je zaživela prireditev, katere rdeča nit je bila klasična glasba.

Na odru so se predstavili učenci od prvega do devetega razreda. V predstavo je bilo vključenih vseh 760 učencev, ki niso samo nastopali, ampak so pomagali pri peki piškotov in zavijanju, izdelovanju scene in okraševanju, ozvočenju, pripravi prostora in pri lučeh, upravljanju z računalnikom in nenazadnje pri podajanju rekvizitov in pripravi odra na posamezne točke. Pred očmi obiskovalcev so zaživele glasbene, plesne in igralske točke; nekatere izmed njih so bile v tujih jezikih. Poslušali smo tudi tri pesmice v izvedbi otroškega pevskega zbora, pod vodstvom mentorice Karmen Logar. Nad celotnim potekom prireditve je bdel učitelj glasbe, Denis Robnik. Predstavilo se je kar nekaj učencev z inštrumenti, ena izmed učenk pa se je predstavila s svojo lastno skladbo na violini.

Dvorana je kar pokala po šivih zaradi množičnega obiska; zmanjkalo je sedišč, zato je veliko ljudi uživalo v predstavi tudi stoje.     

Po uri in pol so se luči ugasnile, zastor je padel. Nastopajoči so se poslovili s toplino v srcu, obiskovalci pa z vedenjem, da so ponovno pomagali soustvarjati zgodbo šolskega sklada, ki nam bo v prihodnjih letih na obraze risal zadovoljne nasmehe in nam bogatil življenje s kakovostnimi vsebinami. Beseda hvala ni dovolj, da izrazimo, kako hvaležni smo.

Nika Iskra in Mirjam Kostanjšek