Muzikali, muzikali …

V sredo, 17. 1. 2018, so se nadarjeni učenci in gledališki navdušenci v spremstvu učiteljic angleščine in slovenščine odpravili v Cankarjev dom na ogled muzikala Sen kresne noči. Predstava, ki so jo zaigrali dijaki Druge gimnazije Maribor  je bila tudi drugačna, saj je bila v angleškem jeziku, a prava paša za oči.

Učenci smo se izpred šole odpravili ob 16 uri. Vsi smo bili zelo navdušeni, saj nismo poznali vsebine predstave, zato nismo vedeli, kaj točno lahko pričakujemo, zato je bila radovednost na višku. Vožnja je minila hitro in že smo bili pred Cankarjevim domom, kjer smo  v Linhartovi dvorano sedeli v pričakovanju.  Ni minilo veliko časa, ko se je predstava začela. Njihov izbor glasbe je bil zanimiv, saj so  bile pesmi izjemno različne, od zelo starih do najsodobnejših skladb. Zgodba je ljubezenska, kar je še posebej zanimivo, saj je avtor te predstave William Shakespeare, za katerega pa so bolj značilne tragedije. Zgodba sama se dogaja v Atenah in govori o srečni in nesrečni ljubezni. Na koncu pa je seveda vse tako, kot mora biti.

Čeprav je bila predstava kar dolga, je bila zagotovo zanimiva in zabavna. Prav tako mi je bilo zelo všeč to, da je bila  v angleščini. Neizmerno sem uživala in vem, da naslednjič, ko bo na sporedu nova predstava, si jo bom zagotovo ogledala.

Nika Iskra