Obisk RTV Slovenije

Učenci izbirnih predmetov šolsko novinarstvo, multimedija in televizija smo 24. 1. obiskali RTV Slovenija v Ljubljani. Učitelj Andrej Golob in učiteljica Jasmina Pogačnik sta poskrbela, da se bomo lahko pohvalili, da smo bili na naši nacionalni televiziji.

Z avtobusom smo odpotovali ob 8.20. Bilo nas je kar 31. Pred RTV smo prispeli ob 9. uri. V stavbo nas je povabil sam Zvezdan Martič – voditelj Polnočnega kluba. Vodič nam je predstavil to ogromno stavbo. RTV je namreč sestavljen iz dveh delov (radia in televizije), ki ju povezuje podzemni hodnik. Presenetil nas je podatek, da je ta stavba med sedmimi najbolj potresnimi stavbami v Sloveniji.

Letos praznujejo velik jubilej. Radio je nastal pred 90, televizija pa pred 60 leti. Ogledali smo si, kje snemajo informativne oddaje, studio za oddajo Male sive celice in druge razvedrilne ter zabavne oddaje (Ema …) režijo, predmete za snemanje oddaj, ki so že zelo stari in dobro ohranjeni, imajo pa tudi veliko vrednost.

 

Naučili smo se veliko novega. Sicer so nas sprejeli z malo zamude, vendar nam je še vedno ostal čas, da smo obiskali McDonalds. Tam smo se do sitega najedli.

Menim, da je bil za marsikoga zelo zabaven dan, saj smo zamudili pouk, zato že komaj čakamo naslednje leto. Upamo, da bomo izlet ponovili.

 

Neža Novak