Pravljični december z gozdnim možicem Fricem

V četrtek, 7. 12. 2017, je na naši šoli prvo in drugo šolsko uro potekala predstava Gozdni možic Fric išče snežno lilijo, ki jo je napisala učiteljica slovenščine Tanja Kastelic, zaigrali pa so jo učenci gledališke skupine, ki jo vodita Tanja Kastelic in Jasmina Pogačnik.

Za predstavo ste lahko slišali že po prvošolčkovem dnevu. Mladi igralci so iskali snežno lilijo v kulturnem domu Radomlje, tokrat pa kar v naši telovadnici.

Prvo uro so si  nagajivega Frica in žalostno Tinko s snežinkami, Babico Zimo, ptičko, Temno nočjo, svetlo Zvezdo in snežinko Minko ogledali učenci naše šole od drugega do četrtega razreda. Drugo uro pa je dogajanje zavzeto spremljalo skoraj sto parov oči malčkov iz okoliških vrtcev: Mlinček, Gaj in Kekec.

Vzgojiteljice so povedala, da so se otroci predstave močno veselili in jo pričakovali, igralci pa tudi, saj si za mlajše otroke zelo radi vzamejo čas in jim z veseljem pričarajo pravljično vzdušje zadnjega meseca v koledarskem letu.

Fric je na koncu našel lilijo, Tinka se je srečno vrnila domov, učenci v svoje učilnice, vrtčevski otroci pa v svoje igralnice. Pravljično popoln dan je vsem udeležencem pustil globoko sled.

Neža Novak