Računalniško opismenjevanje za tretješolce

V učilnici računalništva, v tednu od 15. do 18. novembra,  so se tretješolci z razredniki in

Slika, pridobljena s spleta.

učiteljem Tomažem Pajničem začeli spoznavati z računalniškim opismenjevanjem. To je osnovno znanje o uporabi računalnika. Za računalniško opismenjevanje so se učitelji odločili, saj je pomembno, da otroci osvojijo veščine, ki so nujne v 21. stoletju. Med njimi je uporaba računalnika skoraj najpomembnejša. Z njo bodo učenci postali bolj samostojni, olajšali pa si bodo pot do učenja.
Računalniško opismenjevanje je potekalo tako, da so imeli tretješolci v okviru dneva dejavnosti pet osnovnih šolskih ur za spoznavanje in rokovanje z računalnikom. V tem času so spoznali funkcije na tipkovnici, delovanje interneta, brskalnike, naučili pa so se “priti” na šolsko spletno stran in jo uporabljati.
Učenci so bili zelo navdušeni in motivirani, zato so se razredniki in učitelj računalništva odločili, da bodo z obiski računalniške učilnice nadaljevali do konca šolskega leta v okviru pouka, in sicer pri slovenščini in matematiki. Cilj je, da učenci uporabo računalnika razumejo kot pomoč pri učenju in ne kot sredstvo za igranje igric.

Veni