Počitniceeeeeee

Prve počitnice so že za nami. Osnovnošolci jim radi rečemo krompirjeve počitnice. Med njimi se zgodita dva praznika, to sta dan reformacije in dan spomina na mrtve. V Ameriki praznujejo tudi zelo znan praznik HALLOWEEN. Učence naše šole smo vprašali, kaj njim pomenijo krompirjeve počitnice.

Zame so počitnice počitek od šole, čeprav sem se med njimi tudi učila. Obiskala sem Italijo in zabaviščni park Gardaland.
Ema

Meni počitnice pomenijo “dolg vikend”, ki se vleče ves teden. Pomenijo mi tudi  kratek oddih, takrat  se lahko spočijem od šole.
Preživela sem jih kar doma. Seveda mi ni bilo dolgčas. Imela sem toliko časa, da sem se lahko srečala z vsemi svojimi prijatelji.  Kar nekaj pa jih je bilo na počitnicah pri babici ali kje drugje. Bila sem tudi v naravi in sem se odpravila v bližnji gozd. Žal so se prehitro končale.
Martina

Počitnice se meni zdijo nekaj zabavnega. Vesela sem, da jih imamo. Pri meni to pomeni več časa za prijatelje, potepanje, branje knjig in več posvečanja tenisu.
Počitnice sem preživela lepo. Na dan reformacije ali za nas Halloween je pri meni prespala nekdanja sošolka, kjer sva iz naše hiše naredili hišo strahov. Naslednji dan smo z družino odšli na pokopališče v Ljubljano in Domžale. Ostale dni sem preživela pri babi, med vikendom pa so k nam prišli prijatelji na kosilo.
Počitnice so bile zabavne, a sem vesela, da smo spet nazaj v šoli.
Lina

Počitnice mi pomenijo odmor od šolskega dela, učenja, domačih nalog in testov.
Novembrske počitnice sem preživela pri babici in dedku v Bosni.
V štirih dneh sem obiskala vse svoje prijatelje iz nekdanje šole. Skupaj smo se zabavali, izmenjali vse pomembne novice in ugotovili, kako zelo se pogrešamo.  Ker sem v Sloveniji šele od avgusta, je domotožje še vedno veliko, a verjamem, da bom tudi tu našla prijatelje.
 Suzana

Počitnice zame pomenijo veselje in počitek. Preživel sem jih pri dedku in pri teti in stricu, vendar sem se moral tudi veliko učiti. Učil sem se slovenščino in etiko. Tudi  medveda sem v gozdu videl.
To so bile moje najboljše krompirjeve počitnice do zdaj!
Janik

Počitnice se mi zdijo vsako leto krajše. Letos so bile prekratke, saj smo se morali veliko učiti. Po počitnicah smo pisali veliko testov. Med počitnicami smo odšli na morje in se imeli zelo lepo. Zelo bi si želela, da bi počitnice trajale dlje.
Veni

Sara, Veni in Ema