Tabora Planica in Breženka

Z velikim pričakovanjem smo se številni učenci v sklopu predmeta šport za zdravje odpravili proti morju, in sicer v petek, 4. 10. 2019.
Po nastanitvi smo se odpravili na dolg sprehod in se obrnili šele, ko so nam skoraj odpadli podplati. Učitelji so bili mnenja, da ker obiskujemo ta predmet, smo tudi vrhunski športniki.
Kmalu so bili postavljeni na realna tla.
Na taboru smo igrali več različnih športov ter se zabavali ob orientacijskem teku. Ogled nahajališča školjk iz kanuja pa je bil dogodek, ki mi je najbolj ostal v spominu. Na žalost pa me je ob pogledu na gojišče školjk minil apetit in ob spominu nanj imam še vedno more. V odbojki smo uživali na igrišču ob hotelu. Zaradi ogromno dejavnosti in dobre družbe je tabor prehitro minil. V soboto smo v večernih urah prispeli pred šolo, kjer so nas že čakali starši.
Že zdaj z velikim veseljem pričakujemo nov tabor, za katerega sem prepričan, da bo vsaj takšen, kot je bil ta, ali pa še boljši.
Le teden kasneje pa so se drugi učenci, večinoma sedmošolci, odpravili v Planico, kjer so izvedli številne športne aktivnosti (kolesarjenje, pohodi, igre z žogo, fitnes) v okviru izbirnih predmetov ŠSP in ŠZZ. Seveda tudi pri njih ni manjkalo zanimivih prigod, dobrega počutja in zadovoljstva, ki jih taki tabori prinašajo. Učenci se nadejamo, da bodo učitelji športa vztrajali pri teh aktivnostih, saj so res nekaj posebnega in nepozabnega.
 
Maks