Noč čarovnic ali kako smo sedmošolci prespali na šoli

Zadnji teden pred jesenskimi počitnicami je med sedmošolci vladalo posebno vzdušje, saj smo vsi komaj čakali na četrtek, 24. 10. 2019; imeli smo namreč organizirano strašljivo, noči čarovnic primerno, in predvsem zabavno nočitev v šoli.

Ob štirih popoldne smo se, nekateri prav po halloweensko opremljeni, zbrali v šoli, odložili prtljago in nato so nas razredniki napotili proti izhodu. Vedeli smo sicer, da bomo imeli nek ‘Escape – room’ in da bomo do tja hodili peš, vendar nihče ni slutil da takoj. Tako smo se napotili ob Kamniški Bistrici napotili proti Arboretumu, od tam naprej pa čez Hudo proti naselju Rudnik. Nihče od nas ni vedel, kam gremo. Naposled pa smo se ustavili pred velikimi, železnimi vrati. Za vrati se je na prvi pogled razprostirala lepa jasa, na njej pa nekaj lesenih hišic.

Toda, ko smo stopili naprej, so se vrata počasi zapirala, pred nami pa je je bilo ognjišče, vrtiček, za katerega se je izkazalo, da je pokopališče.

V glavni hišici, ki je spominjala na turistično točko za informacije, nam je čarovnica z visokim klobukom podala namige in nam zagrozila, da če nam ne uspe pobegniti skozi velika želena vrata, ki se odprejo le, če poznaš pravo geslo, nas bo skuhala kot specialiteto svoje prababice – otroški enolončnici.

Vsi razredi smo hitro pohiteli reševat uganke, ki, roko na srce, niso bile prav otročje lahke, kot bi se spodobilo za pobeg otroški enolončnici. Vendar pa nam je s skupnimi močmi uspelo rešiti vse uganke ter ugotoviti geslo vrat, pri tem pa so nas razredniki malce motili, saj so nas (kot se sicer spodobi) vsake toliko resnično prestrašili.

Nato smo se pod svetlečimi zvezdami z baklami odpravili nazaj proti šoli. V šoli smo, takoj po prihodu, razrede spremenili v spalnice, nato pa se lačni odpravili na večerjo.

Ker z izjemo nekaj prigrizkov, ki smo jih vzeli s seboj v Escape – room, že več kot pet ur nismo pojedli ničesar, smo se veselo zakadili v jedilnico in se lotili pic.

Po večerji smo se zabavali po razredih in se igrali različne igre; na primer v 7. D smo se igrali resnico ali izziv. Okrog desetih smo se, že kar oboroženi za spanje, zbrali v jedilnici, kjer smo se potem lahko igrali družabne igre ali pa smo si v učilnici tehnike ogledali film The nightmare of christmas. S sošolkami smo se odločile za ogled filma in ta se nam je zdel zabaven. Malo pred uro zbiranja čarovnic – pred polnočjo smo se zbrali po razredih, kjer bi morali ob dvajset minut čez polnoč, zaspati. Vendar pa se nam je zaenkrat zazdelo, da si imamo ogromno  povedati in tako smo bedeli, se smejali in se pogovarjali do …

Naslednje jutro smo vsi s podočnjaki do ust počasi pospravili razrede in zaspano poslušali pri pouku. Po koncu pouka smo se s sošolci poslovili, si zaželeli lepe počitnice in odšli domov na lepotni popoldanski spanec.

Za vse sedmošolce, ki smo se te nočitve udeležili, je bila to nepozabna izkušnja in zato se v imenu vseh nas želim zahvaliti lastniku Glampinga, ki so razrednikom omogočili odličen prostor za pripravo Escape – rooma na prostem ter predvsem našim razrednikom, saj so nam pripravili res čudovito doživetje, ki ga ne bomo pozabili! Hvala!

Danaja