Pohodi in športni duh z roko v roki

Po deževnem začetku novega šolskega dne je končno posijalo sonce, ki so ga učitelji športa, predvsem Žiga Lah, izkoristili za organizacijo pohodniškega športnega dne.

10. 9. smo se učenci sedmih, osmih in devetih razredov odpravili na različne konce Slovenije. Sedmošolci smo jo mahnili na Zasavsko Sveto gor, osmošolci in večina učencev devetega razreda na Veliko planino in nekaj devetošolcev na Kokrško sedlo. Cilj športnega dne je zagotovo približati hribe mladim in združiti prijetno s koristnim. Predstavili vam bova dva utrinka z našega pohajkovanja po slovenskih hribih.

 Okoli 8. ure zjutraj smo se sedmošolci odpravili proti Zasavski Sveti gori. Pot nas je naprej vodila z avtobusom do Vač, kjer nas je domačin seznanil z zgodovinskimi predmeti – vaško situlo. Nato smo vzeli pot pod noge. Po približno dveh urah smo dosegli vrh Zasavske Svete gore. Pred nami se je odprl prečudovit razgled na Posavsko hribovje vse od Snežnika, prek Julijskih Alp do bližnjih Kamniško Savinjskih Alp. Poleg koče smo si na vrhu lahko ogledali tudi župnijsko cerkev Marijinega rojstva. Dve uri sta minili, kot bi mignil in počasi smo se spravili k avtobusu, ki nas je popeljal v Preserje.

Devetošolci smo se odpravili na Veliko planino. Do vrha smo se ‘privlekli’ skoraj vsi, le nekateri so se odločili ostati doma. Pot je bila za vse različno težavna, a je bilo vredno, saj smo se pri koči zasluženo spočili. Pot navzdol je bila vsekakor lažja.

Športni dan bil kot naročen, saj nam ni bilo potrebno sedeti v učilnicah in smo si lahko pretegnili noge.

Neža in Rebeka