Pozor, nevarnost!

V ponedeljek, 20. 5 2019, smo se nekateri devetošolci predstavili s predstavo Pozor, nevarnost! Predstava govori o dobi odraščanja, njenih pasteh in težavah, opozarja pa, da imamo vedno pravico izbirati med vsaj dvema možnostma.

Naše priprave so se začele že v zadnjih mesecih prejšnjega šolskega leta, ko je učiteljica Jasmina Pogačnik igralsko nadobudne učence povabila k sodelovanju pri predstavi. V prvih urah smo dobili scenarij, ga večkrat prebrali in dodelili vloge. Naš namen je bil spraviti predstavo na oder še pred počitnicami, kar nam očitno ni uspelo. Priprave smo opustili, saj so sledile poletne počitnice. Februarja tega leta pa smo spet začeli z vajami. Dobivali smo se vsak ponedeljek na preduri. Ko smo naredili sceno in poskrbeli za rekvizite, nam je ostalo samo še naučiti se tekst, s čimer smo imeli največ težav. A na koncu smo vsi znali svoje besedilo, za vsak slučaj pa smo za sceno imeli še šepetalca.

Uspešno smo odigrali dve predstavi za učence šestih, sedmih, osmih in devetih razredov. Pozor, nevarnost je bila zadnja predstava s strani devetošolcev in mislim, da smo se kar lepo poslovili.

Erin Gabrijel