Vpis devetošolcev na srednje šole

V tednu od 18. do 22. 3.  smo se devetošolci vpisovali v srednje šole. To je zelo pomemben korak v našem življenju, zato nam je pri tem pomagala  Metka Čižmek, pomočnica ravnateljice in šolska psihologinja. Dobili smo prijavnice, na katere smo napisali želeno šolo, smer izobraževanja, naslov šole in jezik, katerega bi se radi učili. Vpisali smo osebne podatke, potreben pa je bil tudi podpis staršev.

Letos je število devetošolcev nižje kot lani, kar pomeni, da je več možnosti, da bodo učenci sprejeti na želeno šolo. Število se giblje rahlo pod 175 000. Večino učencev zanimajo srednje strokovne šole, ki se končajo s poklicno maturo, na koncu šolanja pa učenec dobi naziv. Za tiste, ki še ne vedo, kaj bi v življenju počeli, so najprimernejše gimnazije. Najbolj popularne med njimi so gimnazije Ledina, Bežigrad, Poljane, Kamnik in nam najbližja, gimnazija Domžale.

Vpisovanje v srednjo šolo je zelo stresno in naporno, zato vsem devetošolcem želimo, da bodo zadnji meseci osnovne šole lepi in nepozabni. Upamo, da bo vsak sprejet na šolo njegovih sanj.

Erin Gabrijel