TEKMOVANJE V ZNANJU IZ ASTRONOMIJE ZA DOMINIKOVA PRIZNANJA V LETU 2018/19

V četrtek, 6. decembra, se je odvijalo šolsko tekmovanje v poznavanju astronomije. V 7. razredih je bilo prijavljenih 20 učencev, v 8. razredih 11 učencev, devetošolcev pa je bilo devet.

V soboto, 12. januarja, je bilo državno tekmovanje. Odvijalo se je na gimnaziji Šentvid. Rezultati šolskega tekmovanja so bili: v 7. razredih so  učenci dosegli 6 bronastih priznanj, v 8. in 9. razredu pa 3 bronasta priznanja. Na državno tekmovanje so se uvrstili trije učenci, in sicer Janez Bartol – sedmošolec –  je dosegel srebrno priznanje, Oskar Čuk iz 8. razreda in Vita Korošin iz 9. razreda pa sta si oba priborila zlato priznanje.

Zaradi zelo dobre uvrstitve sta se Oskar in Vita uvrstila še na St. Petersburško astronomsko olimpijado, ki poteka preko interneta. Učenci so se v soboto, 9. 2. 2019, zbrali na OŠ Domžale, kjer so pisali naloge, ki so jih dobili iz Rusije. Rezultati še niso znani.

Intenzivno so se pripravljali približno 2 tedna. Reševali so stare naloge iz prejšnjih let, pripravljal pa jih je učitelj Franc Napast.

Čestitke vsem za izjemne rezultate!

Tjaša Grašič