Slovenski tradicionalni zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk je obeležen vsak tretji petek v novembru, letos je bil to 16. 11. 2018. Za zajtrk se je kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pomen zajtrka je poudariti zdravo prehrano in lokalni pomen, torej da se uživa hrana, pridelana v neposredni bližini. S tem pripravljamo mlajše otroke, da posežejo po zdravi prehrani. Z zajtrkom si zagotovimo dovolj energije za igro in pametno razmišljanje, sočasno pa zagotovimo telesu dovolj gradbenih snovi za uspešno zdravje in rast. Za uspešno delo v šoli, je pomembno, da zajtrkujemo pred začetkom prve ure. Na naši šoli imamo tradicionalni zajtrk vedno pred začetkom pouka, in sicer ob 7.15 in traja do 8 ure.

Sam sem se tudi udeležil zajtrka in razveselilo me je dejstvo, da je bilo prisotno veliko število učencev, ki prav tako mislijo, da je zajtrk poleg kosila in večerje najpomembnejši obrok v dnevu.

Jan Žnidarič Zoubek