Naša nova kuhinja

 

Pa smo jo dočakali! Od junija lani do četrtka, 29. 3. 2018, se je vlekel, kot jara kača, čas, ko nam je odlično hrano iz dneva v dan vozilo podjetje Slorest, zdaj pa je že bolje. Spet vse po starem.

Naši kuharji so odločno zakuhali uvod v novo kuhinjo – s čim drugim kot z odličnim kosilom. Prvo kosilo, ki smo ga zabeležili v novi kuhinji, je bilo makaronovo meso, posladkali pa smo se s sladkimi ježki.

Od dobre hrane pa k izgledu kuhinje. S temno rumenimi, skoraj oranžnimi ploščicami, v kombinaciji z belo spominja na sončen prostor, tudi kadar zunaj dežuje. Prepričana sem, da kuhar in kuharice v njej noro uživajo. Presenetila nas je še ena sprememba. Kuharicam se je pridružil kuhar Andraž, ki se zelo dobro spozna na kuho.

Učenci uživajo v hrani, organizatorji prehrane pa so spremenili način prejemanja malice, ki marsikomu ni všeč, saj od nas zahteva malce samostojnosti, organiziranosti in odgovornosti. Učenci si hrano vzamemo sami, kar dela ogromne zastoje. Nerodno je tudi takrat, ko je za malico zdrob in ko si nalivamo čaj, saj pride do gneče in nesreč v obliki polivanja. Verjamem, da se bo iz dneva v dan stanje spreminjalo, mi pa bomo postali vešči rokovanja z zajemalko in drugimi kuhinjskimi pripomočki.

Moram  priznati, da je sam prostor jedilnice veliko bolj zračen. Učenci radi opozorimo na napake, ker verjamemo, da jih bo šola znala popraviti.

Veselimo se že novih kulinaričnih doživetij iz naše nove kuhinje.

Neža Novak