Plesala je generacija 2008/2017

_DSC5927Letošnji plesni venček, ki ga je pripravila in odplesala generacija 2008–2017, je podrl rekordno število plesnih udeležencev; vseh parov je bilo kar 60. Taktirko nad plesno poslastico so držale razredničarki in razrednik devetošolcev, plesna učiteljica Saša Kosten Zabret in učiteljica Mateja Jerina.

Priprave so se začele že 11. 9. 2016 in trajale kar do 13. 1. 2017. Učenci so s svojo pripravljenostjo in željo po sodelovanju pripravili izjemen program, kar je potrdila tudi Saša Kosten Zabret, kateri so se zahvalili z nahrbtnikom, kompasom, tablo za hostel na Novi Zelandiji, saj je učiteljičina velika želja tam odpreti svojo hiško za popotnike. S to gesto so dokazali, da poslušajo in slišijo, kar jim učitelji zaupajo o sebi ter predvsem skoraj do solz ganili učiteljico. Dih jemajoče so bile tudi uvodne napovedi in sam ples devetošolcev. Učenci so svoje plesno znanje prikazali ob največjih glasbenih uspešnicah s filmskega platna. Predstavili so se nam: Hana Djuras, Ian Juhant, Domen Ravnikar, Kristijan Resanovič Kvas, Janez Brlec v vlogah iz filma Briljantina. V Pretty woman sta zablestela Jaša in Dora Belavič. Umazani ples sta uprizorila Janez Brlec in Tina Kamnar. V nepozabnem Titaniku sta ob Celine Dion zaplavala Daša Brlec in Vili Žorž. Pogumnega in edinstvenega Jamesa Bonda je odigral Anže Židan, ki je s Hano Djuras v vlogi njegovega dekleta navdušil vse prisotne. Mušketirsko mečevanje so uprizorili Gaj Gruden, Filip Kosmač in Aljaž Korošec. V Top gunu so blesteli Tim Cerar, Janez Brlec in Kristijan Resanovič Kvas. Nepozabni Flasdance je prikazala Gaja Šalamun. V slovenski klasiki Kekcu sta zaigrala Tevž Mevželj, ki je bil hudobni Bedanec, Klemen Mavčič pa prestrašeni Brincelj. V vlogi Marije iz Mojih pesmi, mojih sanj je Marija Jezeršek poskrbela, da so zaplesali vsi plesni pari._DSC6242

Preplet dunajskega valčka, ča ča-ja, fokstrota, polke, angleškega valčka, tehno svinga, skupinskega plesa ter plesa s starši za piko na i je obiskovalcem postregel z izjemnim plesnim doživetjem.

Osebno menim, da so učenci in mentorji prekosili same sebe in z veseljem bi si ga ogledala zopet in zopet in zopet …

Klara Henigman