Dobrodošlo novo šolsko leto, dobrodošli prvošolčki

Prvi šolski dan je za vse prvošolčke prav poseben dan, saj 1. septembra prvič sedejo v šolske klopi in postanejo pravi šolarji. Na naši šoli smo letos vpisali tri razrede učenja željnih glavic, in sicer v oddelke a, b in c.
Zjutraj, ko so prišli v šolo, so si skupaj starši ogledali predstavo Uporabi besede in ne pesti, ki so jo zaigrale učenke osmega in devetega razreda pod vodstvom učiteljice mag. Nataše Cotman. Pred tem je na violino zaigral še učenec 9. razreda, Andrej Martin Trpin.
Po predstavi Uporabi besede in ne pesti, ki govori o tem, da vse težave lahko rešimo s pogovorom in ne pretepom, je prvošolčke nagovorila ravnateljica gospa Jasna Korbar, jih lepo pozdravila in jim zaželela veliko sreče na življenjski poti.
Kasneje sta jih nagovorili še učiteljici v prvih razredih Barbara Črnak Rešek, ki je hkrati mentorica šolske skupnosti, in Monika Pogačar. Ko pa so otroci že mislili, da bodo spoznali svoje razredničarke,  sta na oder prišli učiteljica Kristina Škerjanec in njena psička Kala, ki sta pokazali nekaj svojih trikov, nato pa je učiteljica Kristina dodala še nekaj besed o njunem šolskem delu.  
Za tem je zares prišel čas, da prvošolci spoznajo svoje učiteljice, ki so jih pospremile v razrede starše pa smo prepustili predavanju dr. Alberta in Leonide Mrgole.

                                                                                          Veni in Ema

V začetku meseca junija sva se skupaj s prijateljico odločili, da bova nastopali v predstavi za prvošolčke, ki bo prvega septembra v novem šolskem letu. V mesecu juniju smo zato imeli nekaj vaj in se dogovorili, da se dobimo že v času počitnic, konec avgusta. Do takrat smo se morali vsi nastopajoči naučiti besedilo in razmisliti, kako se bomo premikali.

V začetku avgusta smo od učiteljice Nataše Cotman prejele obvestilo o podrobnejših informacijah o času vaj.  Kot bi mignil, je prišel čas vaj.  Po dveh mesecih smo si morali zopet nastaviti  budilke in vstati malo prej. V šoli smo hitro začeli vaditi in iskati najprimernejše kostume. Naše vaje so potekale tako, da smo najprej vadili v razredu, nato pa smo se preselili na oder, kjer smo dobili občutek za delo z mikrofoni in premikanje.

 In tu je bil že prvi september, hitro smo se oblekli v kostume in se odpravili gledališki izkušnji naproti.

Menim, da je predstava odlično uspela, prvošolčki pa so tudi uživali.  Vesela sem, da sem lahko nastopila in se naučila veliko novega.

Katja Osolin