Ana Nuša Kern, srečno!

Več kot šestindvajset let je bila Ana Nuša Kern na naši šoli; najprej kot učiteljica zgodovine, nato pa je postala še ravnateljica in šolo vodila dobrih šestindvajset let.
V sredo, 1. 3 .2023, pa je odšla v zaslužen pokoj.
Vedno je hotela povezovati šolo in želela, da se vsi dobro počutimo. V letih njenega vodenja je šola dobila naziv Glasserjeve šole, ki je bil edina v Sloveniji, dobili pa smo še veliko drugih nagrad, nazadnje smo bili razglašeni za naj kulturno šolo v Sloveniji.
Od nas se je poslavljala v tednu od 20. 2. do 24. 2. V četrtek, 23. 2. 2023, smo učenci različnih oddelkov nastopili na predstavi, ki je potekala prvo šolsko uro v veliki jedilnici in kjer smo njej v čast razglasili Nušin oder. Predstavo si je ogledalo veliko učencev, cca 300, in učiteljev. Žal je naš večnamenski prostor za vse premajhen.
Ravnateljica se je od vseh nas, ki smo bili v šoli, poslovila tretjo šolsko uro, ko smo vsi učenci in zaposleni objeli šolo. Vsakemu je podala roko, dala petko ali ga objela.
V petek, 24. 2. 2023, popoldne pa so učitelji priredili še kulturno prireditev, ki je trajala dve uri in na kateri so se poslovili še oni.

Ema