PTIČJI DEDEK MRAZ

V torek, 13. 12., sredo, 14. 12., in četrtek, 15. 12.2022, smo učenci gledališkega kluba nastopali    za upokojence,  otroke z vrtca Mlinček in Kekec, prvošolce in drugošolce, zato smo bili odsotni od pouka.
Predstava je potekala v mali jedilnici naše šole. Glavna pobudnica in mentorica je bila Nataša Cotman. Pred vsako predstavo smo se naličili in oblekli  v kostume. Predstava ni bila dolga, saj je trajala približno 18 minut.  Starejše in otroke je spodbujala k temu, da pomagajo pticam in jih še naprej hranijo tako, da natrosijo hrano v krmilnice.
Prvošolci in vrtčevski otroci  so po predstavi dobili lojeno pogačo za ptice, da jih bodo opazovali, kako bodo priletele in jedle njihovo pogačo. Prvošolci pa so poleg pogače dobili tudi bombone, da so se še sami malce posladkali. Na predstavi so bili tudi drugošolci, ki so prav tako dobil bombone in pogačo.
V sredo smo nastopili tudi za otroke zaposlenih na šoli, prišli pa so tudi nekateri učitelji. Po predstavi je prišel pravi Dedek Mraz, ki je otrokom razdelil darila, pri tem pa so mu pomagale snežinke. Tudi na nas, nastopajoče, ni pozabil.
Po vsaki predstavi smo poravnali stole, pometli, si umili obraz, slekli kostume, malo pogovorili in odšli domov ali k pouku.

              Ema