Tradicionalno smo zajtrkovali

V Sloveniji že vrsto let vsak tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga šole in vrtci tradicionalno obležijo s slovenskim zajtrkom.

Foto: Bojana Lužar

19. 11. 2021 so lahko vsi zaposleni in učenci na naši šoli jedli kruh, maslo, med, sadje in mleko (vsa živila so bila pridelana v Sloveniji) zastonj.

In kako je tradicionalni zajtrk potekal na naši šoli?
Učenci 1. in 2. razreda so ga pojedli v času malice v razredu.
Učenci 3. razreda so v lokalno pridelanih dobrotah uživali v času malice v mali jedilnici.
Učenci 4. razredov so zajtrkovali ob 7.45 v mali jedilnici.
5. in 6. razredi ob 7.45 v veliki jedilnici.
Učenci od 7. do 9. razreda  so ob 8. uri uživali v veliki jedilnici.

Slovenski tradicionalni zajtrk je bil izveden tako, da smo upoštevali mehurčke in vsa priporočila v zvezi s preprečevanjem širjenja virusa covid-19.

Foto: Bojana Lužar

Lani smo imeli malo drugačen tradicionalen zajtrk, saj nam korona virus tega v novembru ni omogočal, zato smo del pouka na daljavo namenili dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja, v juniju pa smo ga izvedli.

Kristijan