Vikend samo za punce

Zanimanje za udeležbo na vikendu samo za punce je bilo veliko tako s strani deklet in fantov. Tudi fantje so želeli za en vikend postati dekleta, še več pa jih je spraševalo, kdaj bo vikend za fante.

Šola se je od petka, 18. 10. 2019, do nedelje, 20. 10. 2019, spremenila v »dom« in učilnice v »sobe«. Skupaj smo preživele nepozabni vikend – 26 učenk 7. in 8. razreda ter svetovalne delavke (Kristina, Sara in Tina). Z nami pa je bila ves čas tudi kosmata ambasadorka nasmehov psička Kala, ki je takoj postala ljubljenka prav vseh.

Petek smo pričele z delavnico Menstrualni cikel, ki jo je pripravila Ana Drevenšek iz društva Rdeči šotor. Učilnico je spremenila v toplo in prijazno sobo ter nas s svojo ženstveno energijo popeljala na popolnoma drugačno raven. Menstrualni cikel smo spoznale skozi letne čase, luno in izvedele veliko novega o svojem telesu ter samosprejemanju. Prav vse smo bile neizmerno hvaležne za nove informacije, odkrile smo svojo notranjo moč in po delavnici zadovoljne odšle na odlično večerjo, ki sta jo za nas pripravili kuharici Darja in Mirjam.

Po povezovalnih igrah, ki jih je pripravila učiteljica Mateja, smo dan zaključile z večerno meditacijo ob glasbi, ki jo je za nas vodila Anja Trampuš Purger iz društva Leteča želva. Umirjene in z vzpostavljenim stikom s seboj smo se podale v svet sanj.

Sobotno jutro se je za nekatere pričelo prej kot za druge, saj so na sprehod peljale psičko Kalo. Ob osmi uri pa smo skupaj z Anjo že pričele s Qi Gongom, kjer smo spoznale tehnike sproščanja in osredotočanja.

Po zajtrku pa nas je že čakala predstavitev koledarja Lunin cikel. Dan je potekal v raziskovanju »Kakšna je moja samopodoba?«, saj smo svetovalne delavke pripravile delavnice na to temo, razmišljale pa smo tudi o vplivu medijev na oblikovanje samopodobe. Po odličnem kosilu izpod kuhalnic naših kuharic Darje in Vide, ki sta pripravili vrečko in kozarček presenečanja, smo se odpravile na svež zrak. Pot nas je vodila do Arboretuma in postavljenih energetskih točk, kjer smo se napolnile z novo energijo. Z veseljem bi si vzele malo prostega časa, a tudi popoldne smo preživele zelo aktivno. Najprej v gospodinjski učilnici, kjer smo pod mentorstvom učiteljice Ane Marcijan pripravljale sadne in zelene smoothije, ajdove palačinke ter proseni narastek. Nato pa tudi kreativno, saj smo izdelovale različne zapestnice. Dan poln zanimivih delavnic smo zaključile ob ogledu filma ter pogovoru po njem.

Nedelja se je prav tako kot sobotno jutro pričela s sprehodom, qi gongom in nadaljevala z delavnicami. Bile smo si enotne, da smo skupaj vzpostavile varno okolje, v katerem smo vse lahko spregovorile in bile slišane. Dopoldan je kar prehitro minil in ob zaključni evalvaciji smo se podale novim izzivom naproti, a bogatejše za nova spoznanja o sebi in drugih, bolj povezane ter s stkanimi novimi prijateljskimi vezmi.

Tina