Košarkar naj bo 2

Prvi četrtek v mesecu si je nekaj učencev, natančneje četrto-, peto-in šestošolci, ogledalo premiero slovenskega filma Košarkar naj bo 2 v KD Bernik.

Težko pričakovano nadaljevanje uspešnega 1. dela ni razočaralo. Učenci so bili navdušeni nad filmom, še posebej zato, ker jim je bila tematika pisana na kožo. Prepletale so se naslednje teme: ljubezen do košarke, ljubezen med najstnikoma, odnos do šole in staršev ter temi prijateljstva in timskega duha.

Po filmu je sledil pogovor z ustvarjalci. Oder kulturnega doma so zasedli: režiser, oba glavna igralca – Ranta in Smodlak – plesalci plesne šole Miki ter trije košarkarji.

Vprašanja, ki so jih gledalci zastavili, so bila navihana, zabavna in zvedava. Podelili so tudi dve žogi z vsemi podpisi ustvarjalcev in igralcev. Eno je dobil celo naš učenec Žiga. Čeprav je bilo vprašanj še in še, smo se vsi gledalci morali zadovoljiti z odgovori, saj smo se predstavili v avlo KD, kjer sta glavna igralca podpisovala posterje.

Na avtobusu, s katerim smo se vračali v Preserje, je bilo živahno. Učenci in spremljevalci smo bili pod vtisom filma in pogovora. Vsi pa smo se strinjali, da oboje skupaj dobi oceno odlično 5.