Projekt Rastem s knjigo

Učenci 7. razredov smo vključeni v nacionalni projekt Rastem s knjigo, ki ga izvedejo slovenske knjižnice v sodelovanju z osnovnimi šolami.

Sedmošolci smo se v okviru kulturnega dne, ki je potekal v tednu otroka, spoznali s filmsko vzgojo in Knjižnico Domžale.

Za učence 7. b in 7. c je učiteljica Mija Prudo Kermauner pripravila okroglo mizo na temo filma Vrvež v moji glavi, ki so si ga učenci pogledali v sklopu KD. Za 7. a-razred je KD potekal malo drugače:  na začetku smo odšli za dve uri v učilnico učiteljice KASTELIC. Tam smo izdelovali zastave na temo knjige Dečki Pavlove ulice. Nastale so lepe in izvirne zastave. Po dveh urah pridnega dela smo se odpravili v knjižnico Domžale, kjer smo imeli predavanje o delovanju knjižnice, knjižnem gradivu ipd. Izvedeli smo nekaj novih stvari, ki jih pred tem nismo vedeli, zanimiva je bila tudi predstavitev njihove spletne strani. Po končanem predavanju smo se lahko po knjižnici prosto sprehajali.

Na koncu smo dobili vsak svojo in čisto novo knjigo. Ta knjiga se imenuje Avtobus ob treh.

Po dobrih dveh urah smo odšli na postajo, kjer nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v šolo. Po  prihodu pred šolo smo odšli vsak v svojo smer.

Klara Hauptman