Knjigo že poznate, zdaj je postala film – Košarkar naj bo

Kar sto filmskih navdušencev se je v petek, 6. 10. 2017, zbralo v KD Bernik, da bi si ogledalo slovenski mladinski film, ki se je ravno v tem času vrtel v kinematografih. Svoje vtise so za šolsko glasilo strnile dekleta sedmega in osmega razreda.

Z idejo je nas, učence 7. b-razreda, presenetila naša razredničarka Tanja Kastelic, ko je predlagala, da si ogledamo film KOŠARKAR NAJ BO.

Vsi smo bili veseli, da si bo cel razred skupaj ogledal film, ker tega še nikoli nismo storili. Zbrali smo se 15 minut prej, da smo si razdelili karte in se posedli v dvorani. Pred začetkom filma smo bili vsi zelo vznemirjeni, saj nismo vedeli, kaj se bo zgodilo. Film se je začel in vsi smo ostali brez besed.

LE KAJ SE JE ZGODILO?

Film govori o fantu, ki ga kličejo Ranta. Je zelo visok in nekega dne ga je učitelj športa vključil v košarkarsko ekipo SOKOLI. Ima najboljšega prijatelja Smodlaka in svojo simpatijo Metko.

Vsega pa vam ne bova izdali, saj si morate film ogledati sami. Nama je bil  zelo všeč, saj je poučen in zabaven.

                                                   Neža Ličen in Eva Rems

Učenci 8. b-razreda smo se pri razredni uri odločili, da si bomo ogledali film Košarkar naj bo. Naša razredničarka Jasmina Pogačnik je rezervirala 22 kart, ravno dovolj za vse, ki smo se odločili za ogled filma. V petek, 6. 10. 2017 smo si ogledali film, ki se je začel ob 17. in končal ob 19. uri. Film se mi je zdel odličen. Sicer knjige še nisem prebrala, ampak jo bom. Vsi, ki si še filma niste ogledali, pojdite, všeč vam bo.

Laura Kočar