Kok ti zdej men dol visiš

Vsak šestošolec se mora aprila odločiti, kater izbirni predmet bo trpel vse šolsko leto. Eden izmed njih je tudi GKL (gledališki klub), ki ga že od nekdaj vodi učiteljica Nataša Cotman in zaradi katere učenci tudi radi igramo.

Učenci letošnjega GKL-ja so nam pripravili presenečenje en dan pred počitnicami. Ker so že od septembra vadili eno in isto igro ter tako pilili svoje igralske veščine, so svoj izdelek postavili na ogled – in povem vam, bilo je noro.

Igra Kok ti zdej men dol visiš, govori o štirih važičkah (Kitty, Rochelle, Hannah in Siniti), ki si obupno želijo vstopiti v svet odraslih, pomembnih, slavnih in oh in sploh. Blišč in denar želijo doseči s tem, da bi postale “boljša polovica” slavnih moških. V ta namen pustijo svoje fante (Jake, Dan, Tyson in Framji), ki pa jim vrnejo milo za drago. Z gledališkim klubom se pretvarjajo, da so ustanovili bend  Hudo. Ker so njihovi bivši fantje postali »slavni«, si jih želijo nazaj. Preostanek predstave lahko izveste, če pridete 12. 5. 2017 ob 18.00 v veliko jedilnico, kjer vam jo z veseljem naši mladi igralci ponovno zaigrajo.

Igralci so vse od glasbe do rekvizitov in postavitve le-teh na odru pripravili sami. Čeprav jim besedilo ni šlo vedno gladko z jezika, jim to oprostimo, saj je bilo njihovo igranje zelo dobro.

GKL-jevci so tako poskrbeli za enkraten uvod v počitnice. Upamo, da naslednje leto ponovijo vajo 🙂

Tadeja Rems, Hana Pavšek