Zimske šolske radosti

76763bb48a7f468d4aa3Da bi učenci izkusili zimske radosti, sneg ter led, je učiteljica Katja Kukovec, tradicionalno, organizirala zimski športni dan. Zabavali smo se v sredo, 25. 1. 2017. Učenci so lahko odšli smučat in deskat v Kranjsko Goro, drsat na domžalsko drsališče – do njega so morali »vzeti pot pod noge« –, se sankat v Planico, plezat v led v Mojstrano, plavat v Atlantis in se sprehodit do Mengeške koče. Žal sta krpljanje in tek na smučeh odpadla zaradi premalo prijav. Za vse, ki ne veste, kaj je krpljanje, naj vam razloživa. Krpljanje je enostaven in varen način hoje in teka po zasneženem brezpotju. Od navadne hoje se razlikuje po tem, da imamo namesto betona, pod čevlji še krplje, ki so podobne teniškim loparjem, in sneg.

Najbolj obiskane dejavnosti so bile smučanje in deskanje, sankanje ter čofotanje v Atlantisu. Ledno plezanje se je odvijalo v soteski Mlačca, kjer vsako leto pripravijo ledeno kraljestvo in odigrajo predstavo Jezusovega rojstva v ledu. Drsalke in drsalce so razdelili v dve skupini glede na to, kateri razred učenci obiskujejo, torej ali 8. in 9. oziroma 6. in 7.

hamax49Nama osebno ni bilo žal, da sva se odločili za sankanje, ker sva uživali s prijateljicami. Bilo je SUPER ZABAVNO.

Tadeja Rems, Hana Pavšek