Dobri mož na šoli

lutkeSe še spomnite pesmice: »Siva kučma, bela brada, topel kožuh zvrhan koš. In že prišel je med nas, stari dobri DEDEK MRAZ …«? Seveda, se je spomnite. Še posebno, če ste eden izmed peščice otrok, zaposlenih na šoli, ki so si v četrtek, 22. 12. 2016, ogledali predstavo Zakaj mačka ne mara miši in bili priča prihodu dobrega sivega dedka. Praznično predstavo so uprizorili učenci 7. c, 7. b, 6. a, 6. b in 4. a-razreda. Lutkovna predstava se je odvijala v učilnici Bojane Lužar. Nad predstavo so bdele Tanja Kastelic in Jasmina Pogačnik, ki sta nas, »mlade igralce«, pripravljali na nastop, ter Mateja Szillich Debevec, ki je pomagala pri ureditvi prostora in organizaciji dogodka.

Po končanem nastopu je miška pomagala dedku Mrazu razdeliti darila, nas, igralce, pa je pocrkljal z bonbončki. Tako starši in otroci so končno izvedeli, zakaj se mačka in miška ne razumeta. Ta spor se vleče že iz daljne preteklosti in temelji na miškini goljufiji.

Menim, da je bila lutkovna poslastica mladim nadobudnežem všeč, glede na navdušenje po koncu in aplavzu so v njej uživali.

Hana Pavšek