Veselo, praznično obarvano v 1. b-razredu

SLASTNA ČAJANKA

DSC_0059[1]V četrtek, 15. 12. 2016, smo na naši šoli učenci pekli preproste piškote za gospo ravnateljico, kuharice, čistilke, učiteljice Manco, Moniko, Petro ter za vse učence 1. b-razreda.

V učilnici smo zamesili piškote, jih oblikovali z modelčki, nato pa smo jih odnesli v pečico v gospodinjski učilnici. Na koncu smo imeli čajanko s slastnimi piškoti in čajem.

 

Marko Kolar

PEKA PIŠKOTOV

Učenci 1. b-razreda smo pekli piškote. Najprej smo naredili testo. Testo smo dali DSC_0054[1]počivati. Kasneje smo ga odkrili. Učiteljica Monika je vsakemu dala malo testa. Z modelčki smo odtisnili različne vzorce, potem smo dali piškote na pekač in jih odnesli v gospodinjsko učilnico. Ko so se piškoti pekli, nam je učiteljica Manca brala pravljice. Ko so bili pečeni, smo jih nekaj odnesli ravnateljici. Na koncu smo imeli še čajanko. Piškoti so bili zelo dobri. Odnesli smo jih tudi domov.

Gašper Penko

RDEČA KAPICA                                

V torek, 13. 12. 2016, smo šli v kulturni dom. Ogledali smo si predstavo Rdeča kapica. Zelo mi je bila všeč. Ko je bilo konec, smo šli nazaj v šolo. Tam smo morali narisati risbo na temo predstave.

DSC_0061[1]DSC_0064[1]

Gašper Penko, ilustraciji narisali Anja Možina in Ajda Marolt