Dunaj

Učenci obveznega izbirnega predmeta nemščine, ki ga poučujeta učiteljici Nataša Žlindra in Blanka Čad in nam ga poskušata na zelo zanimiv način približati, smo se odpravili na Dunaj. Ta ekskurzija je ena izmed odličnih metod, ki nam, učencem, približa tuj jezik.

Med vožnjo, ki je trajala pet ur, nam je vodič povedal  veliko o zgodovini Dunaja, mi pa smo mu zavzeto prisluhnili, saj nas je res zanimalo, kam točno smo namenjeni in zakaj je avstrijska prestolnica tako pomembna.

Ko smo prispeli v Avstrijo, je bila naš prvi postanek palača Schönbrunn. Šli smo skozi glavni vhod, kjer smo prvič uzrli veličastno pročelje. Vsem nam je zastal dih. Ni bilo dolgo, ko smo si že ogledovali ogromne sprejemne sobane, več metrske oboke in neverjetno obširne tapiserije. V palači smo izvedeli več o takratni kulturi in načinu življenja. Ekskurzijo smo nadaljevali po vrtovih za palačo, ki so imeli simetrično postavitev, in so bili preobširni, da bi si jih ogledali v celoti.

Naša naslednja postaja je bil dunajski Aquarioum. V njem smo si ogledali krepko čez 1000 vrst živali. Po ogledu smo imeli prostega časa približno 1 uro, ki smo ga nekateri izkoristili za pohajkovanje, drugi pa tudi za nakupovanje.

Čas po veličastnem Dunaju  je minil, kot bi mignil. Odpravili smo se domov, močno utrujeni, a z veliko znanja in polni novih doživetij.

Ta ekskurzija je bila odlična popestritev, zato se že v naprej veselim nove ekskurzije, povezane s tem izbirnim predmetom. Le kam nas bosta učiteljici Nataša Žlindra in Blanka Čad peljali naslednje leto?

Maks