Predstava Uporabi besede in ne pesti na prvi šolski dan

Prvi šolski dan je na šoli minil v prav posebnem vzdušju. V svoje vrste smo sprejeli pet oddelkov nadobudnih otrok, kar 111 prvošolčkov. Da bi jim polepšali trenutek, ko so prvič prestopili šolski prag, smo skupaj z učenci predmetne stopnje pripravili predstavo Uporabi besede in ne pesti.

Sodelujoči učenci so bili:

Lara Loboda, učenka 9. d, je spretno povezovala prireditev in bila pripovedovalka,

Nace Potočnik, učenec 9. b, v vlogi hroščka Hinka,

Jaka Marolt Kump, 8. d, v vlogi komarčka Karlija,

Dora Uršič, 9. d, v vlogi pikapolonice Pike,

Žiga Golob, 9. b, kot nepogrešljiva tehnična podpora.

Nastopajoči so nalogo vzeli zelo resno in zavzeto prihajali na vaje že v času poletnih počitnic. Vložen trud je obrodil sadove in predstava je požela pozitivne kritike, nastopajoči pa pohvale. V skladu z vizijo šole Z roko v roki nisi sam se je v predstavo aktivno vključila tudi šolska svetovalna služba. V vlogah najrazličnejših travniških žuželk so nastopile Manca Vrhovnik, Neža Mulej, Karmen Okorn, Kaja Leskovšek Nagode ter Mateja Zupančič kot druga pripovedovalka. Celotno prireditev je nastala pod budnim mentorstvom in vodenjem socialne pedagoginje Tine Verbančič. Za okrasitev in sceno je poskrbela naša likovnica Maja Blažun Zornada, skupaj z učiteljicami prvih razredov. Po predstavi je sledil ganljiv nagovor gospe ravnateljice Ane Nuše Kern in pozdrav podžupana občine Domžale, mag. Tomaža Deželaka.

Kot »učiteljica« se je z nekaj triki predstavila tudi psička Kala z lastnico, socialno pedagoginjo, Kristino Škerjanec. Na koncu so učiteljice prvih razredov podale otrokom nekaj informacij in jih pospremile v razrede, kjer so se med drugim posladkali s čokoladnim ježkom.

Tako je bil spomin na prvi šolski dan res sladek, mi pa smo dobili nove skupine sovic, metuljčkov, mravljic, levčkov in zmajčkov.

Mateja Zupančič