Nasmeh prvošolcev na šolskem odru

Prvošolčkov dan se na naši šoli odvija vsako leto, in sicer takrat devetošolci sprejmejo prvošolce v šolsko skupnost. Letos se zaradi preprečevanja korona virusa žal ni odvijal tako, kot smo bili navajeni.
Prireditev se je izvedla v dveh dneh: v sredo, 30. 3. 2022, so na oder stopili učenci 1. a in b-razreda. Na odru so pokazali svoje znanje v plesu in petju ter navdušili.  Nastopali so tako v slovenskem kot angleškem jeziku, za kar je poskrbela učiteljica angleščine Nataša Puhner.  Prireditev sta povezovala devetošolec Domen Horvat in osmošolka Lara Loboda. Vezno besedilo je temeljilo na otroški igri z zgibanko, katerega sta oblikovali koordinatorici prireditve in mentorici šolske skupnosti Barbara Črnak Rešek in Monika Pogačar.
V četrtek,  31. 3. 2022, sta se predstavila druga dva razreda, torej učenci 1. c in d-razreda. Tudi ti učenci so prepevali, plesali in uživali.
Vsi učenci so na šolskem odru zablesteli, v očeh staršev je bil viden neizmerni ponos, na obrazu prvošolcev pa sreča in veselje. Tako prikupnih točk in prešernosti zagotovo ne bi bilo brez razredničark in učencev, ki so skrbeli za odrske pripomočke, luč in ozvočenje.

Slavnostni dogodek je v celoti uspel, izkazalo pa se je, da smo vsi močno pogrešali kulturne prireditve. 

Nace