Naš oder je spet zaživel

V sredo, 16. 3. 2022, je za učence 8. razredov potekal kulturni dan. V šoli so si pogledali predstavo Neustrašna raziskovalka – Marie Curie in radioaktivnost. Predstava na zabaven in igriv način razloži radioaktivnost in se ukvarja z znanstvenim delom omenjene znanstvenice ter z družbenimi okoliščinami, v katerih je delala. K nam so prišli gledališčniki iz Društva za razvoj gledališča v izobraževanju, ki so poskrbeli, da je naš oder ponovno zaživel.
Kulturni dan je potekal tako, da so se učenci pripravili na predstavo, in sicer so 1. uro ponovili pravila bontona, sledila so predavanje naše učiteljice Sonje Škarje. 8. c je pomagal tudi pri pripravi prostora – jedilnice in ga spremenil v gledališče.
V naslednjih urah so sledile predstavitve učencev, ob 10.30 pa so se vsi se zbrali v veliki jedilnici, kjer so si ogledali zanimivo gledališko igro.
Po koncu so si učenci in učitelji izmenjali mnenja in svoje poglede o predstavi ter pospravili večnamenski prostor. Kulturni dan so zaključili z reševanjem gradiva, povezanega s predstavo. Naloge so bile zanimive in poučne.
Kulturni dan je bil medpredmetno povezan, saj je povezoval slovenščino in kemijo, za to predstavo pa smo se odločili na podlagi mnenj drugih. Tukaj jih je nekaj:

»Predstava je enkratna. Zelo poučna otrokom.«
»Na predstavi sem zelo uživala.«

Dan je potekal zelo zanimivo, še posebej predstava je bila super. Mislim, da nikomur ni bilo dolgčas.

                                                                                                                                           Miha