Pust v 1. triadi

Tralala, hopsasa,
pustne smo šeme,
tralala, hopsasa,
nič nismo lene! 

🥳

Letos smo že tradicionalno praznovali pustni torek, tokrat 1. marca 2022, in sicer v 1. triadi, to je približno 300 učencev in učenk od 1. do 3. razreda.

Program je bil seveda prilagojen, glede na našo novo realnost korona časov. Tokrat je šlo za pustovanje v mehurčkih: vsak razred je pustoval v svoji učilnici, kjer so že pred počitnicami začeli ustvarjati pustne maske iz odpadnih materialov, se učili pustne plese in/ali ponavljali pustne pesmice. Potem je bil čas za učiteljico Simono, ki je potovala od mehurčka do mehurčka s kratkim programom in pustnim kvizom, vsak razred pa je zanjo pripravil kratek nastop: pokazali so, kaj so ustvarili, oz. kaj so se novega naučili zapeti in zaplesati. Maškare so bile spet izredno izvirne, nekatere strašne, večinoma smešne, vse pa nasmejane do ušes.

Nekaj odzivov otrok: »Učiteljica, zapojte nam še enkrat tisto pesem o meduzi!« »Ali lahko dobim najtežje vprašanje v pustnem kvizu?« »Uganete, kaj jaz predstavljam?«

Hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi pustovanja: ge. Ravnateljici za podporo, staršem za kostume, razredničarkam in razrednikom za dobro voljo ter vsem učencem in učenkam za navdušenje.

Upam, da nam naslednje leto zopet uspe organizirati pustno povorko. Ostanite razigrani!

Simona Jeran, vodja pustovanja na OŠ Preserje pri Radomljah