Tradicionalni slovenski zajtrk tokrat junija

Zaradi pomembnosti tradicionalnega slovenskega zajtrka so se pobudniki projekta odločili, da še pred koncem šolskega leta omogočijo vsem otrokom vrtcev ter šol njegovo nadomestno izvedbo. Lansko leto je bil zajtrk namreč izveden na daljavo ali pa ga sploh ni bilo.

Ta dogodek je pomemben, saj zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Dnevno bi moral posameznik zaužiti tri glavne obroke in vsaj eno ali dve malici.

Zaradi trenutnih razmer, ki še vedno onemogočajo mešanje skupin, so učenci in učitelji naše šole brezplačno zajtrkovali kruh, maslo, med, jabolko/sezonsko sadje in mleko.

Tudi na naši šoli nismo izjeme. Organizator šolske prehrane Blaž Mikuž je poskrbel, da so nam naše kuharice in kuhar tradicionalni zajtrk postregli v petek, 11. 6. 2021, v mali in veliki jedilnici, medtem ko so najmlajši jedli v svojih učilnicah.

In kako je vse potekalo?

Učenci od 1. do 3. razreda so v zdrav slasten zajtrk zagriznili prvo uro, učenci 4. razreda ob 7.45 v mali jedilnici, petošolci in šestošolci ob 7.45 v veliki jedilnici, učenci 7. in 8. razreda pa ob 8.00 v veliki jedilnici.

Vsem skupaj je bilo slastno. Da so bili naši želodčki polni domačih in zdravih jedi, pričajo tudi zadovoljni nasmehi na naših obrazih.

Žana in Žana