Umetnica na daljavo 2

                Se spomnite vseh začaranih bermudskih trikotnikov, zapletenih situacij, ki sem jih omenila nekaj časa nazaj? Mislim, da moramo to nadaljevati. Kako je zdaj, ko smo prišli v šolo? Kaj pogrešam? Čemu naj se od novega smejimo in kaj naj vzamemo resno? Ali imamo še kaj hujšega od začaranih bermudskih trikotnikov? Izvedeli bomo to in več.
Spet smo v šoli! Spet so prvošolčki mislili, da so hodili skozi usta zverine, ko so prišli skozi vhodna vrata. Toda oni ne vedo, da jih je takrat v bistvu objelo koristno znanje, ko so naredili ta majhen korak za človeštvo in velikega zase osebno. Tako bo zanje le do šestega razreda, kajti v sedmem razredu vas pride objet muka v upanju, da bo imela kaj koristnega od vas. To je bil verjetno razlog, da je bilo učencem tretje triade všeč, da so bili doma, saj so pozabili na šolska vrata, usta prijaznega, grozno izgledajočega zmaja. Nazaj k bistvu. Zdaj je učenje lažje dostopno in bolj razumljivo. Toda vsi lumpi pogrešajo tisti moment, ko narediš neumnost, in lahko, ko se učitelj začne dreti, nastaviš napravo po tiho in si privoščiš pokovko ob prizoru jezne učiteljice, ki te nadira brez besed. Drugi pogrešajo igrice, ki so jih igrali med poukom. Ali tudi učitelji tudi pogrešajo učenje na daljavo? Jaz sem učenka, zato ne vem. Bi pa z veseljem vprašala njihove može ali žene, če so se njihovi srčki pa cukrčki kaj zabavali na daljavo.
Tokrat na šoli vsi in to brez najmanjše ne-kulinarične kot klop majhne izjemice nosimo nagobčnik za dušenje. Mene osebno maska ne moti, saj sem z njo zakrinkana kot superheroj. Druge, na primer mojega bratranca, pa to moti. Zelo si želi postati pravi, mišičasti moški. Zato sem mu narisala brke na masko in zdaj je noče dati dol. Glede cepiv pa … Ko te cepijo z astra zeneco, ti v kri stisnejo lavo iz sonca (astra = zvezda), kasneje pa te uspavajo in ti nekaj naredijo z zenico (zeneca). In ne hecam se. Cepljenje je res tvegano. Tista lava je res vroča, zato to še toliko bolj boli. Vemo, da je smeh pol zdravja, cepljenje pa zelo boli in ko te nekaj boli, nisi vesel in se ne smejiš. Že tako pa smeh prinaša zdravje, zato se pred korono lahko zaščitimo na manj boleč način – z veselico! Dvomim pa, da nam bodo voditelji in policisti to pustili, saj so zelo resne osebe in nam ne pustijo zabave. Mislim, da smo zašli v bermudski čarovniški trikotni krog.
Začarani bermudski trikotniki imajo več stopenj (od najmanjše do največje): začarani krog, bermudski trikotnik, začarani bermudski trikotnik, bermudski trikotni krog ter bermudski čarovniški trikotni krog. Največja enota, mnogo večja od prej naštetih, je „trikotno okrogla črna luknja, ki kroži“. Niso še našli situacije, s katero lahko primerjamo „trikotno okroglo črno luknjo, ki kroži“. Bolje, da se kaj takega ne zgodi, saj bodo tudi najmodrejši vesoljci bili nadvse zmedeni. Kaj pa govorim? Modri vesoljci so modri le zato, ker so se mrazili na Neptunu, modrem planetu. Mislim, da si jaz in Einstein edina predstavljava kaos, ki ga „trikotno okrogla črna luknja, ki kroži“, povzroči. Dovolj bo, da vas ne bom strašila.

              Verjetno ste opazili, da sem v naslovu z „umetnico“ mislila na umetnico pisane besede. Sem pa tudi likovna umetnica. O likovni umetnosti in podobnem pa bom morda tipkala in delila misli ter šale drugič. Čav čav!

                                                                                                  Brina/Juniper