Pilotno e-testiranje programa

Slika na spletni strani: file:///C:/Users/Jasmina/Pictures/NPZ-ikonografike.pdf

V torek, četrtek in petek, (od 23. do 26. marca 2021) je bila računalniška učilnica večino časa zasedena zaradi učencev šestih in devetih razredov. Vsak oddelek posebej je preizkušal program za izvedbo nacionalnega preverjanja znanja, če se slučajno spet zapustimo šolske učilnice in se vrnemo k izobraževanju na daljavo. RIC je želel testirati program in videti, kako gre učencem reševanje NPZ-ja preko računalnika.
Učenci so slabi dve uri izpolnjevali naloge, povezane z matematiko, slovenščino in angleščino. Devetošolci so imeli največ težav pri matematiki. Po 60-ih minutah se je program samodejno zaprl. Na koncu pa jih je čakal še kratek vprašalnik, kako se jim je zdelo tovrstno reševanje. Vse skupaj se ni nanašalo na preverjanje znanja, temveč na težavnost reševanja preko spleta.
Meni se ni zdelo težko, povsem preprosto in razumljivo. Taka oblika pisanja mi je bolj všeč, saj lažje pobrišeš svoj napačen odgovor. Vsa navodila so bila jasna in mislim, da šestim razredom to ne bo delalo težav.

Brina