Personifikacija virusa

Žal je novi virus okužil tudi slovenščino. Pri učenju opisa osebe so učenci opisali gospo Korono in gospoda Covida.

Gospa Korona in gospod Covid sta mož in žena. Menda sta se poročila na Kitajskem. Imata veliko potovalno žilico, zaobšla sta že ves planet Zemljo. Zelo jima je všeč v Italiji in Braziliji.
Po zunanjosti sta mikroskopsko majhne rasti in enostavne zgradbe. Oblečena sta v naravne barve. Za videti res nista nič posebnega. S svojo pojavo ne pritegneta pozornosti, razen, če po svetu hodite z mikroskopom v roki.
Počneta strašne neumnosti. Gospa Korona se vtakne v vsak nos. S svojo pretirano družabnostjo povzročata strah in težave. Pod krinko družabnosti skrivata svojo zlobo. Nimata nobenega smisla za humor. Ves čas mislita na bolezen. Po poklicu sta profesionalna okuževalca ljudi z boleznijo, sta naporna in morilca starejših ljudi. Povzročata vročino, glavobol, slabo počutje. Zato nimata nobenih prijateljev. Njuni hobiji so zbiranje PCR testov. Ne marata zaščitnih mask in policijske ure. Alergična sta tudi na besede: cepivo, razkužilo in osebna razdalja. Seveda imata kot vsa živa bitja tudi lepe lastnosti: otrokom nočeta nič žalega in prisotna želita biti na vseh druženjih.
Učenci 4. b-razreda nimamo nobene želje, da bi ju spoznali. Covid in Korona nista zaželena v našem razredu, saj ne maramo karantene. Naša učiteljica ju je srečala in je potrdila, da sta neprijetna družba.

Izognite se jima, če se morete!

Učenci 4. b