Virtualno gledališče – spletni solo z Nikom Škrlecem

V petek, 22. 1. 2021, se je za učence šestih in sedmih razredov zgodil poseben dan. Odrekli smo se vsemu delu za šolo in se ob enajstih pridružili predstavi igralca Nika Škrleca. Preko spleta smo ga spremljali skupaj z učenci drugih osnovnih šol. Bilo nas je okoli 350.  
Šestošolci in sedmošolci smo bili nad predstavo navdušeni, saj je Nik svoje gledalce presenetil s hojo po lestvi in žongliranjem. V komentarjih je odgovarjal na vprašanja radovednih in nas tudi poučil o pravilih v gledališču.
Res škoda, da si nismo teh zanimivosti pogledali v kulturni ustanovi (Cankarjevem domu). Zadovoljiti smo se morali s prenosom po spletu. Kljub vsemu smo bili zadovoljni in nam je bilo všeč.
Za konec pa smo rešili še križanko, povezano s predstavo. Nik nas je nasmejal in nam polepšal petkov dan. V vikend smo šli polni pozitivne energije.

V ponedeljek so so spletni solo Nika Škrleca ogledali še osmo- in devetošolci. Tudi njim je bilo zanimivo in poučno, saj so ponovili temeljne gledališke pojme, spoznali tipe gledalcev, se seznanili z dramskim trikotnikom, commedio dell’ arte in se hkrati smejali Nikovim norčijam.
Gledališki kulturni dan je bil drugačen, zanimiv, a kljub vsemu učenci menimo, da virtualno gledališče ne more zamenjati pravega obiska.

Brina