Skrivnostna skrinja za najmlajše

Predstava Skrivnostna skrinja je zanimiva in privlačna zgodba o šestih vilah sestricah in njihovih sestričnah, ki pridejo na pomoč. Vila po imenu Škrlatka, ki se v predstavi sicer ne pokaže, najde v gozdu skrivnostno skrinjo. Ne more je odpreti ne ona sama ne vile sestrice in niti s pomočjo sestričen ne gre. Za pomoč prosijo tudi mami, a je niti ona ne more odpreti. S skupnimi močmi in pomočjo čarobne paličice jo končno odprejo. Vse so pričakovale zlatnike in cekine. Tega niso dobile. Iz skrinje je prišel samo nepričakovan dim. Sprva so bile malo razočarane, a ko jim je mamica povedala, da je to čaroben dim, poln radosti, veselja in vsega lepega, ki bo pričaral nasmeške na vseh obrazih po svetu, so se  razveselile.

Predstava nama je bila všeč. Bila je zanimiva, dobro odigrana, kostumi in scena čudoviti. V dveh šolskih urah, si jo je 11. decembra ogledalo več kot petsto otrok. Gledališčniki so se še posebej razveselili mladih gledalcev iz vrtca Kekec in Mlinček.

Zelo dobro opravljeno delo, učiteljici mentorici Tanja Kastelic in Jasmina Pogačnik! Velika pohvala vsem dekletom, ki so se izkazale kot zelo nadarjene igralke. Omeniti pa ne smemo pozabiti, da je to besedilo nastalo pod peresom Tanje Kastelic.

Kaja Mencin  in Klara Hauptman