Tabor za nadarjene

Tabor za nadarjene je nekakšna stalnica na naši šoli. Letos je na šoli potekal že tretjič. Lani so naredili izjemo in ga priredili v Rakovem Škocjanu. Ker pa so ugotovili, da je na šoli bolj obiskan in se učenci veliko bolje počutijo v tem okolju, so ga znova pripravili na šoli.

Letošnja tema tabora je bila Azija. Potovanje po azijskih deželah je potekalo od petka do nedelje. V petek, po pouku, smo se zbrali v učilnice geografije, v kateri sta nam Tina Verbančič in Metka Čižmek podelili vsa navodila. Nato smo se razdelili v tri skupine, saj smo imeli tri različne delavnice. Dve sta bili poučni, ena pa je bila bolj v sproščujočem duhu. Zatem sta sledila še potopisno predavanje in delavnica po lastni izbiri.

Vse obroke smo si kuhali sami. Ker pa je bila tema Azija, smo jedli večinoma azijsko hrano. Spat smo se odpravili med deseto in enajsto uro zvečer. Spali smo ločeno po razredih. Budilke so nas prebudile ob 7. uri zjutraj.

V soboto smo imeli jutranjo telovadbo na prostem, po kateri smo komaj čakali zajtrk, dan pa so zapolnile razne dejavnosti: marmoriranje, potopisna predavanja, delavnica o Japonski, okraševanje kozarčkov, tai-chi in druge. Zvečer smo si ogledali tudi film.

Tabor je minil zelo hitro, ostala pa nam je samo še nedelja. Ker smo se učenci pritoževali nad jutranjo telovadbo, je v nedeljo nismo imeli (hehe). Ta dan smo izkoristili za pakiranje prtljage in priprave predstavitve tabora. Imeli smo tudi zelo sproščujočo meditacijo.

Za konec smo počakali starše, jim predstavili tabor in se poslovili.

Tako je minil še en super vikend v družbi s prijatelji.

Mirjam Kostanjšek