Športni dan v pričakovanju praznikov

_MG_5153_resizeV četrtek, 22. 12. 2016, dan pred težko pričakovanimi prazničnimi počitnicami, je potekal športni dan, katerega koordinatorica je bila Marjana Borovnica. Učenci 6., 7., 8. in 9. razredov so obiskali telovadne centre v bližnji okolici in se spoznali z različnimi vadbami.

6. razredi so se preizkusili v športnih dejavnostih, ki so potekale v šolski telovadnici. Ukvarjali so se z judom, namiznim tenisom, gimnastiko in ameriškim nogometom. Učenci so bili razdeljeni v štiri skupine. Spremljale so jih tudi razredničarke.

Sedmošolci so obiskali Mega center v Kranju in se potili pri fitnesu, body pumpu in spiningu. Vsak razred je imel svojo vadbo, nato so krožili tako, da so se na koncu vsi preizkusili v vseh dejavnostih.  Na začetku so se najprej ogrevali 15 minut, nato so se odpravili v določeno dvorano. Pri fitnesu so dvigovali uteži in tekli na tekaški stezi. Pri body pumpu  so dvigovali manjše uteži ter delali vaje z lastno težo in tako krepili mišice. Pri spiningu pa so delali  vaje za moč ob spremstvu glasbe.

urbani_roof1_bigimageUčenci osmih razredov so odšli v Ljubljano, in sicer v center Urban roof, kjer so plezali, kolesarili z BMX in plesali. Devetošolci pa so v Športsitiju seznanili z arkadnim plesom, fitnesom in z wii plesom.

Športni dan je vse udeležence navdušil, pri nekaterih pa je pustil tudi nekaj posledic – bolečin v mišicah.

Kristian Jurčevič